Руското правителство е създало мрежа от центрове за превъзпитание“ и

...
 Руското правителство е създало мрежа от центрове за превъзпитание“ и
Коментари Харесай

В Русия затварят украински деца в лагери за превъзпитание

 Руското държавно управление е основало мрежа от центрове за „ превъзпитание “ и осиновяване на украински деца в окупирания Крим и в Русия. Към момента в такива центрове се намират минимум 6000 деца.   

В отчет на Conflict Observatory се споделя, че Лабораторията за филантропични проучвания към Йейлския лицей за публично опазване на здравето е идентифицирала 43 институции, в които са държани деца от Укарйна от 24 февруари 2022 година до момента.

Посочва се,  че множеството лагери са се занимавали с проруско превъзпитание на децата, а в част от тях се е провеждала военна подготовка. Пречело се е на украинските фамилии да върнат децата си.

В отчета е систематизирана информация за минимум  6000 деца от Украйна на възраст от четири месеца до 17 години, които са държани в лагери и други институции от началото на съветската инвазия до януари 2023 година

Мрежата обгръща 43 обекта, 41 от които са съществували и преди като летни лагер в Крим и Русия. 12 са ситуирани към Черно море, 7 - в окупирания Крим, 10 – към Москва, Казан и Екатеринбург. 11 лагера са ситуирани на повече от 500 благи от границата с Украйна, в това число два лагера в Сибир и един в Далечния изток.

Отбелязва се, че съществена цел на лагерите е политическото превъзпитаване. Най-малко 32 от тях се занимават редовно с такава активност, упражнявайки върху децата съветско въздействие – „ академично, културно, патриотично, и/или военно обучение “.

В отчета се споделя още, че процесът се координира централизирано на всички равнища на властта в Русия.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР